Online angol tanulás otthon - Ingyenes angol nyelvlecke, hasznos tippek, tanácsok angol nyelvtanuláshoz!

Online Angol Tanulás

Online Angol Tanulás

Kreatív nyelvtanulási módszer a CNA nyelviskolától

És erre a módszerre már több, mint 1 millióan voltak kiváncsiak. Nézd meg te is!

2015. május 31. - Viczena Zsolt

Nem csoda, hogy jelen cikk megírásakor már közel 1,5 millió megtekintésnél jár a videó, amely a brazil CNA nyelviskola által kidolgozott és megvalósított különlegesen kreatív nyelvtanulási módszert mutatja be.

A leghatékonyabb nyelvtanulási módszerek közé tartozik a CNA-féle ötlet is, melynek lényege, hogy online videó-chaten keresztül összeköti a brazil nyelviskola diákjait egy amerikai idősek otthonában élő angol anyanyelvű emberekkel.

Így az otthonban élő idős emberek örömüket lelhetik abban, hogy rendkívül hatékonyan segítenek a fiataloknak nyelvet tanulni (főleg a beszéd fejlesztése a cél), ők maguk pedig megismerhetik a fiatal generáció életvitelét, életfelfogását, betekintést nyerhetnek mindennapjaikba.

Olyan dolgokat (pl. speciális, nehéz angol szavakathasznos angol kifejezéseket, szólásokat) tanulhatnak meg ezzel a nyelvtanulási módszerrel a diákok, melyeket könyvekből jóval nehezebben, vagy egyáltalán lehetne. [Ugyebár teljesen más egy native speakertől (anyanyelvi angolostól) tanulni, mint könyvekből.]

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy ilyen módszer, ahol a tanulók "rá vannak kényszerülve", hogy beszéljenek, milyen elképesztő mértékben járul hozzá a kiejtés és a szókincs fejlesztéséhez.

Könnyen elképzelhető, hogy egy nyelvtanuló az első alkalommal még küzködik, hogy egy-egy értelmes mondatot összerakjon, pár hónap múlva pedig már folyékonyan kommunikál beszélgetőpartnerével.

A videón egyébként érzékelhető az is, hogy a beszélgetőpartnerek érzelmileg is közel kerülnek egymáshoz a nyelvtanulás, ismerkedés során.

Nem meglepő ez, hiszen nyílván különsen sokat jelent a többé-kevésbé magányos nyugdíjas lakók számára, hogy rendszeres, ráadásul fiatal beszélgetőpartnereik vannak, akiknek ők átadhatják tudásukat, élettapasztalataikat.

Így ők is érzik, hogy még ebben a korban is értéket adnak a társadalom (jelen esetben a nyelvtanulók) számára.

Szuper módszer, akárki is találta ki!

Érdekelnek hatékony, kreatív technikák, amivel Te is könnyebbé teheted a nyelvtanulást?

Kattints ide és válaszd ki azt a nyelvtanulási módszert, amelyikről a legtöbbet szeretnéd megtudni!

Honlapom főoldalát pedig itt éred el: Angol magántanár

A bejegyzés trackback címe:

https://online-angol-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr337506688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása